Svečano proslavljena 30. obljetnica rada Ansambla (13.5.2007.)

Novosti >>

U subotu, 12. svibnja 2007. u Maloj dvorani Doma kulture u Ivanić Grad cjelovečernjim svečanim koncertom proslavljena je 30. obljetnica kontinuiranog djelovanja Vokalnog ansambla Milka Trnina. Ansambl, od samog početka 1976. godine, neprekidno vodi Branka Bubalo-Paliska, cijenjeni glazbeni umjetnik i pedagog s kojom je Ansambl postigao zavidnu razinu glazbenog izričaja te brojna priznanja stručne publike, ali i ljubitelja amaterskog vokalnog stvaralaštva.
Posebni gost koncerta bio je Društveni orkestar Hrvatskog glazbenog zavoda koji je uz Vokalni ansambl Milka Trnina izveo Mozartovo višestavačno djelo za zbor, orkestar i soliste, Vesperae solennes de Confessore (KV339) uz ravnanje maestra Marcela Bačića, te soliste iz redova Ansambla: Vanju Vujanić, Iskru Žegor, Tomislava Vasaria i Domagoja Bartolića.
Veliku zaslugu za ostvarenje ovog glazbenog projekta ima i prof. Zdenka Družinec. Ona je svoje svoje glazbene korijene stjecala upravo unutar Ansambla, a ovih je pripremnih mjeseci bila glavni korepetiror prilikom uvježbavanja ovog djela.Na obljetničkom koncertu prihvatila se novog izazova i uz orkestar odsvirala orguljaški continuo.
U drugom dijelu koncerta Ansamblom je ravnala Branka Bubalo-Paliska uz glasovirsku pratnju Zdenke Družinec i Nikoline Pokrajac Kecerin. Budući da je Ansambl u 30 godina odgojio brojne generacije pjevača, Ansamblu se u tom dijelu koncerta pridružilo i nekoliko pasivnih i bivših članova uz posebnog gosta baritona mr. Stanka Petrovića, inače počasnog člana Ansambla, koji je u vrlo impozantnom solističkom nastupu uz Ansambl izveo Panis Angelicus Cesara Francka.
Proslavljeni glumac i spiker na Hrvatskom radiju, Dubravko Sidor, bio je glavni voditelj ovog obljetničkog koncerta, te mu zahvaljujemo što je doprinio da se ova obljetnica proslavi na dostojnoj razini.
Ansamblu su na trideset godina neprekidnog djelovanja i brojnim uspjesima u Hrvatskoj i inozemstvu čestitali predsjednica Skupštine Zagrebačke županije gđa. Palma Klun-Posavec, prisjećajući se razvoja Ansambla od dječjeg pa sve do sadašnjeg mješovitog zbora, te gradonačelnik Grada Ivanić-Grada gosp. Boris Kovačić, koji je istaknuo kako je čast i zadovoljstvo biti gradonačelnikom grada koji ima tako uspješan zbor.

Vokalni ansambl Milka Trnina od srca se zahvaljuje svima koji su doprinijeli obilježavanju ove obljetnice, posebice mo.Marcelu Bačiću i Društvenom orkestru Hrvatskog glazbenog zavoda, mr. Stanku Petroviću, Dubravku Sidoru, Zdenki Družinec, Nikolini Pokrajac Kecerin, cijenjenim uzvanicuma i publici, te svim svim pjevačima Ansambla (sadašnjim i bivšima) zbog kojih je ovaj Ansambl ponosno slavi svojih prvih 30. godina pod vodstvom Branke Bubalo-Paliska.
(Fotografije: Anica Vrlec)

(Tekst objavljen 13.05.2007.)


Komentari

15.05.2007, Vida Pust Škrgulja
Iskrene čestitke uz želje za uspješan rad i u buduće, a prije svega - hvala za divan doživljaj koncerta 12.5.2007. u ivaniću

27.05.2007, Vlasta Vereš
Iskrene čestitke za prvih 30!Natrag