Značajniji nastupi i nagrade

 1987.
Republička smotra zborova, Varaždin (nastup u manifestacijskom dijelu Smotre), prijelazni pehar Društva hrvatskih skladatelja za najbolju interpretaciju skladbe hrvatskoga autora, Pero Gotovac: “Dječje brojalice”.


1988.
Republička smotra zborova, Varaždin, nastup u manifestacijskom dijelu programa, nagrada SIZ–e kulture općine Varaždin za izvođenje ciklusa pjesama “Deset pjesama za djecu malu kao Željko” Ive Brkanovića.


1989.
Republička smotra zborova, Varaždin, nastup u natjecateljskom dijelu Smotre, Druga nagrada – srebrna plaketa u kategoriji zborova glazbenih škola za ukupni repertoar i
Nagrada Muzičke naklade Zagreb za umjetnički dojam.


1990.
Europees Muziekfestival voor de Jeugd Neerpelt-Belgija, Prva nagrada u kategoriji dječjih zborova.

Iste godine u istom mjesecu (svibanj) natjecateljski nastup na Republičkoj smotri zborova u Varaždinu. Zbor je dobio p r v u nagradu u kategoriji zborova glazbenih škola za ukupni repertoar, te  specijalnu nagradu za najbolje izvedenu obaveznu skladbu: G. Scotto: “Piu lieta di me non e donna alcuna”.


1991.
Peti festival international de choers d’enfants, Nantes-Francuska, (svjetski festival) nastup zbora u natjecateljskom dijelu i osvojeno sedmo mjesto.

 U travnju Zbor je nastupio na Tjednu hrvatske kulture u Mostaru, cjelovečernjim koncertom u katedrali.

U svibnju Zbor je nastupio na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu. U konkurenciji zborova glazbenih škola osvojio je prvu nagradu – zlatnu plaketu stručnog žirija i  Pehar Društva hrvatskih skladatelja za najbolje interpretiranu skladbu hrvatskoga autora: Ivan Matetić-Ronjgov: “Ćaće moj.


1994.
Europees Muziekfestival voor de Jeugd Neerpelt – Belgija, nastup Zbora u kategoriji djevojačkih zborova, osvojena prva nagrada stručne komisije.

Iste godine u istom mjesecu, u razmaku od desetak dana Zbor je  šesti put nastupio na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu i osvojio drugu nagradu – srebrnu plaketu.


1995.
U sklopu Tjedna pasionske baštine u Zagrebu, u Crkvi sv. Katarine Zbor je održao koncert u suradnji s Gudačkim orkestrom “Gaudeamus”. Program: G.B.Pergolesi: “Stabat Mater dolorosa


1996.
Europees Muziekfestival voor de Jeugd Neerpelt – Belgija, nastup Zbora u kategoriji djevojačkih zborova i treći put u konkurenciji sa stotinjak zborova, osvojena prva nagrada.

Zbor je održao koncert u zagrebačkoj crkvi sv. Franje. Program: G.B.Pergolesi: Stabat Mater dolorosa. Na orguljama je svirao maestro Anđelko Klobučar, a osim zborskih izvedeni su i svi solistički stavci s vlastitim tj. zborskim pjevačima.

Svi nastupi u 1996. godini bili su posvećeni dvadesetoj obljetnici  rada Ansambla, a to smo zaokružili  svečanim koncertom u Domu kulture u Ivanić – Gradu u prosincu, kada je po prvi put nastupio i mješoviti pjevački sastav.


1997.
Ponovo je izvedeno Pergolesijevo djelo “Stabat Mater dolorosa“ (tada samo zborski stavci) sa  Zagrebačkom filharmonijom u Domu kulture u Ivanić – Gradu. Dirigirao je maestro Mladen Tarbuk.

U svibnju muški sastav zbora nastupio je u Rimskom Pantheonu sa zagrebačkim Renesansnim ansamblom “Vatroslav Lisinski” i imao je vrlo ugodnu turneju u Rimu.


1998.
Zbor je nastupio na Republičkoj smotri zborova u Rijeci  (prvi nastup na Smotri u mješovitom pjevačkom sastavu).


1998., 2000., 2001., 2003., 2004.
Zbor je nastupio na Danima duhovne glazbe hrvatske glazbene mladeži Cro patria u Splitu.


2001.
U mjesecu lipnju Zbor je na Županijskoj smotri zborova Zagrebačke županije u Zaprešiću odabran po izboru stručne komisije kao predstavnik Županije na predstojećem državnom natjecanju.

U listopadu je održano Sedmo natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova u Novom Vinodolskom na kojem je VA “Milka Trnina” (u mješovitom sastavu) osvojio srebrnu plaketu.


2002.
Od 5. - 9. lipnja Zbor je sudjelovao na Međunarodnom festivalu zborova “Festa musicale” u Olomoucu - Česka Republika i osvojio prvu nagradu – zlatnu plaketu. Na festivalu je nastupilo 197 zborova u trideset kategorija.


2003.
7. prosinca, Ansambl nastupa na VIII. Danima duhovne glazbe CRO PATRIA 2003. povodom 1700. godina Grada Splita u HNK Split i osvaja srebrnu plaketu – u djevojačkom sastavu.


2004.
Nastup Ansambla uz Hrvatski barokni ansambl na Pasionskoj baštini, Crkva sv. Katarine Zagreb, G. B. Pergolesi: Stabat Mater; Dirigent: Saša Britvić
7. natjecanje pjevačkih zborova - Zagreb 2004.
, održano je u Hrvatskom glazbenom zavodu 26. i 27. ožujka 2004. gdje Ansambl osvaja srebrnu plaketu.


2005.
15. i 16. listopada 38. susret hrvatskih pjevačkih zborova – natjecanje, Novigrad-Cittanova gdje Ansambl osvaja srebrnu plaketu.